Θες να γίνεις συντονιστής;   Δες εδώ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 GAMSgr

avatar
Ιδρυτής
Ιδρυτής

Τι χρειαζόμαστε:


  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γραμμ. φυτίνη
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 250 γραµµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γραµµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

[list=rr_method_list]
[*]Απλώνουμε τα αμύγδαλα στο ταψί και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς, να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα χοντροκόβουµε.
[*]Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τα 100 γραμμ. άχνη και τη φυτίνη και χτυπάμε για 10΄, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να ομογενοποιηθούν με το μείγμα, καθώς και το αυγό. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις 2 βανίλιες και λίγο από το αλεύρι για να µην κόψει το μείγμα µε την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.
[*]Τέλος προσθέτουμε λίγο αμύγδαλο, λίγο αλεύρι εναλλάξ και συνεχίζουμε ζυμώνοντας απαλά με το χέρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο, εξαρτάται και απο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη. Εμένα μου πήρε περίπου 750 γραμμ..
[*]Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
[*]Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε ή ανοίγουμε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ και τους αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρόσει λαδόκολλα.
[*]Τους ψήνουμε στον αέρα για περίπου 35΄(ανάλογα το μέγεθός τους), μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν.
[*]Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη µε τη βανίλια σε ένα ταψί (να κάνει στρώση). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη ζάχαρη.
[*]Καλή επιτυχία!!!
[/list]

Λίγα μυστικά ακόμα


Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο µε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη, όχι σφιχτή. Επίσης, θέλουν καλό ψήσιμο. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν οι κουραμπιέδες, είναι έτοιμοι. Μην τους αφήσετε να κρυώσουν εντελώς γιατί δεν θα καλυφθούν ωραία απο τη ζάχαρη.

***https://www.sintagespareas.gr/sintages/afratoi-kourampiedes.html

http://www.best-gaming.net/

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Forumgreek.com | © PunBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Επαφή | Αναφορά κατάχρησης | Δημιουργήστε το μπλογκ σας